Ovidiu Anton are 35 de ani, este compozitor și solist vocal de muzică rock. Prima chitară a primit-o cadou la vârsta de 5 ani, iar primul festival de muzică pentru copii l-a câștigat la 6 ani. A studiat pianul, chitara clasică și canto modern, iar în 1998 a înființat trupa Carpe Diem, alături de care a concertat în țară și în străinătate.
După participarea la festivalul Mamaia 2003, unde a câștigat locul al II-lea interpretând compoziția proprie intitulată ”Vreau”, Ovidiu Anton a intrat în atenția publicului larg, câștigând a doua ediție a renumitei emisiuni TV Școala Vedetelor și reprezentând România la Cerbul de Aur 2005.
A urmat o perioadă foarte activă pe scena muzicii cover, atât în mediul privat cât și în cluburile de profil, susținând sute de concerte cu trupa Pasager, alături de care și-a înscris în palmares și o finală a Selecției Naționale Eurovision, în 2010 .
Din anul 2012, Ovidiu a continuat să concureze la Selecția Națională Eurovision, iar în 2016, experiența și dăruirea pentru acest țel și-au spus cuvântul și Ovidiu Anton, interpretând compoziția proprie ”Moment of Silence” a câștigat atât votul juriului de specialitate în semifinală, cât și votul publicului în finala Selecției Naționale. Regretabil, din cauza datoriilor Televiziunii Române către EBU, România a fot descalificată și Ovidiu Anton nu a mai avut șansa să își reprezinte țara în faza internațională a concursului.
În 2017, noua sa trupă, din care fac parte instrumentiști cu nume sonore – Cristi Gram, Fernando Drăgănici, Dani Vlad și Liviu Sorescu -, a lansat piesa ”Suntem Brazi”, iar în toamna acestui an este așteptată lansarea primului album marca ANTON.
Cum și când ați descoperit pasiunea pentru muzică?
Muzica m-a descoperit pe mine. Părinții mei au descoperit atracția mea pentru muzică, atunci când în loc să încep să vorbesc am început să cânt. Primele mele cuvinte legate pe lumea asta au fost începutul melodiei de leagăn ”Ursul doarme…”. Am primit prima diplomă pentru cântat în 1986, de la Clubul Montan Argemont, la Plaiul Foii, unde era un concurs în timp ce eram cu ai mei în vacanță. Zi de zi le ”arestam” chitara și cântam tot ce auzeam la radio.
Definiți stilul dvs. muzical într-o singură frază.
Muzica mea este realitate și visare, este despre dreptate, adevăr, dar și despre sentimente, muzica mea este despre cum văd eu ceea ce mă înconjoară, despre oameni și, nu în ultimul rând, despre mine.
Muzicieni preferați …
Apreciez mulți artiști și trupe, atât din țară cât și din străinătate, cum ar fi Holograf, Iris, Phoenix, Bon Jovi, Queen, DIO, Whitesnake, Iron Maiden, Jorn Lande, dar cred că sunt cu adevărat fan al trupei CARGO. Sunt nelipsit de la concertele lor, cânt odată cu ei toate piesele și mă bucur de fiecare dată de muzica și de prietenia lor.
Ce preferați să faceți în timpul liber?
Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, să ies la plimbare cu câinii mei… totul în acorduri de rock. Cresc câini din rasa Amstaff de 15 ani, am o canisă renumită; primul meu cățel, Rico, a împlinit 15 ani și este sufletul meu.
Dacă nu ați cânta, atunci ați fi …
…. probabil aș pescui mai mult!
Cum definiți fericirea?
Fericirea este să te trezești dimineața iubit, apreciat și să faci fix ce vrea … mintea ta.
Motto-ul pentru acest festival.
Motto-ul meu este același: România, suntem puternici!
Anul acesta am străbătut Suedia și Norvegia în căutarea știucilor și a păstrăvilor, dar se pare că tot Cerbul de Aur este mai tentant.